איפה טעינו
מאת : יוסי משען מאמן כושר גופני אישי מטפל תזונה מוסמך בוגר וינגייט
ההשמנה פוגעת כמעט בכולם. כיום יש יותר שמנים מאשר היו לפני עשור. ובכלל אחוזי ההשמנה בקרב כלל האוכלוסיה רק עולה. ומידי שנה מתווספים עוד ועוד חולי סוכרת. ולחץ דם כתוצא מהשמנה .
איפה טעינו
אנחנו לא אוכלים הרבה קלוריות שותים רק משקאות דיאט לא אוכלים מטוגן. ובכל זאת משמינים. מה קורה פה איפה טעינו
המפתח להבנת הטעות היא להבין איך בדיוק המערכות בגוף האדם פועלות
לפני זה קצת פיזיולוגיה.
כדי להבין מה לאכול וממה יש להמנע. אבות המזון שאנו אוכלים הם . פחמימות סוכרים חלבון ושומן. כל מאכל שאנו אוכלים מכיל אחת או יותר מאבות המזון.לכן
אם אוכלים סטייק טוב חלבון נרגיש שובע לזמן רב. ואם אוכלים אורז פסטה תפוחי אדמה לחם או בקיצור פחמימות בלבד נרגיש רעב לאחר זמן מאוד קצר כלומר הבעיה היא לא רק קלוריות או שומן.
אם כן איפה הבעיה
מאגר האנרגיה הזמין של הגוף הוא הסוכרים שיש לנו בגוף ובדם. צרכן הסוכר הגדול ביותר בגופנו הוא המוח. וזה אומר שאנו צריכים להיות בתוך תחום מוגדר של רמת סוכר.כי חריגה של רמת הסוכר למעלה או למטה גורמת לירידה בתיפקוד המוח והגוף.
ויסות הסוכר בגוף נעשה על ידי האינסולין שמופרש מהלבלב.
הכבד הופך את הסוכר לשומן ומאכסן אותו בתאים.
לאחר שלמדנו קצת פיזיולוגיה עכשיו אנו מבינים שהשמנה היא עקב אכילת יתר של פחמימות הפחמימות הופכות במהירות לסוכר בגופנו. הסוכר מציף את הדם וגורם למערכת האינסולין להוריד את רמת הסוכר בדם להפוך את עודפי הסוכר לשומן. ואז לאחר זמן קצר מרגישים כאילו לא אכלנו כלום ואנו שוב רעבים. ובינתים התווספו עוד כמה גרמים של שומן לגוף.
ואנו נכנסים למעגל כמעט אין סופי של צריכת פחמימות והפיכת הסוכר העודף לשומן. השמנה רעב . וחוזר חלילה.
מה עושים.
אוכלים הרבה יותר חלבונים .ופחות פחמימות.
החלבון משביע יותר מהפחמימות וכמעט שאינו מכיל סוכר.
מאת : יוסי משען מאמן כושר גופני אישי מטפל תזונה מוסמך בוגר וינגייט
ההשמנה פוגעת כמעט בכולם. כיום יש יותר שמנים מאשר היו לפני עשור. ובכלל אחוזי ההשמנה בקרב כלל האוכלוסיה רק עולה. ומידי שנה מתווספים עוד ועוד חולי סוכרת. ולחץ דם כתוצא מהשמנה .
איפה טעינו
אנחנו לא אוכלים הרבה קלוריות שותים רק משקאות דיאט לא אוכלים מטוגן. ובכל זאת משמינים. מה קורה פה איפה טעינו
המפתח להבנת הטעות היא להבין איך בדיוק המערכות בגוף האדם פועלות
לפני זה קצת פיזיולוגיה.
כדי להבין מה לאכול וממה יש להמנע. אבות המזון שאנו אוכלים הם . פחמימות סוכרים חלבון ושומן. כל מאכל שאנו אוכלים מכיל אחת או יותר מאבות המזון.לכן
אם אוכלים סטייק טוב חלבון נרגיש שובע לזמן רב. ואם אוכלים אורז פסטה תפוחי אדמה לחם או בקיצור פחמימות בלבד נרגיש רעב לאחר זמן מאוד קצר כלומר הבעיה היא לא רק קלוריות או שומן.
אם כן איפה הבעיה
מאגר האנרגיה הזמין של הגוף הוא הסוכרים שיש לנו בגוף ובדם. צרכן הסוכר הגדול ביותר בגופנו הוא המוח. וזה אומר שאנו צריכים להיות בתוך תחום מוגדר של רמת סוכר.כי חריגה של רמת הסוכר למעלה או למטה גורמת לירידה בתיפקוד המוח והגוף.
ויסות הסוכר בגוף נעשה על ידי האינסולין שמופרש מהלבלב.
הכבד הופך את הסוכר לשומן ומאכסן אותו בתאים.
לאחר שלמדנו קצת פיזיולוגיה עכשיו אנו מבינים שהשמנה היא עקב אכילת יתר של פחמימות הפחמימות הופכות במהירות לסוכר בגופנו. הסוכר מציף את הדם וגורם למערכת האינסולין להוריד את רמת הסוכר בדם להפוך את עודפי הסוכר לשומן. ואז לאחר זמן קצר מרגישים כאילו לא אכלנו כלום ואנו שוב רעבים. ובינתים התווספו עוד כמה גרמים של שומן לגוף.
ואנו נכנסים למעגל כמעט אין סופי של צריכת פחמימות והפיכת הסוכר העודף לשומן. השמנה רעב . וחוזר חלילה.
מה עושים.
אוכלים הרבה יותר חלבונים .ופחות פחמימות.
החלבון משביע יותר מהפחמימות וכמעט שאינו מכיל סוכר.
יוסי משען מאמן כושר גופני אישי מטפל תזונה מוסמך בוגר וינגייט ובית הספר למאמנים topspin במילנו
http://www.freewebs.com/yossi_mishan
http://www.freewebs.com/yossi_mishan